«Газпром» на чверть збільшив транзит газу через Україну до ЄС

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Російська компанія «Газпром» збільшила обсяг транзиту газу до Європейського Союзу через українську територію. Про це повідомили в «Укртрансгазі».

Загалом обсяг зріс на 60 млн куб. м на добу, тобто на 25%.

Причина збільшення транзиту — ремонт двох ниток «Північного потоку».

«Станом на ранок 17.07.2019 заявка на транзит складає 300,2 млн куб. м/добу, таким чином, словацький напрямок завантажиться на 99% (через міждержавну точку ГВС Ужгород)», — йдеться в повідомленні української компанії.

  • Компанія-оператор Nord Stream 2 AG вирішила відкликати свою заявку на прокладку газопроводу «Північний потік — 2» через територіальні води Данії, оскільки за два роки країна не продемонструвала «ані найменших ознак щодо прийняття рішення».
  • 7 червня голова політичної ради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук і народний депутат Юрій Бойко (позафракційний) провели у Санкт-Петербурзі переговори з главою «Газпрому» Олексієм Міллером.
  • Перед цим, 22 березня, у Москві відбулася зустріч премʼєр-міністра РФ Дмитра Медведєва, голови «Газпрому» Олексія Міллера, Віктора Медведчука та Юрія Бойка. На зустрічі глава «Газпрому» заявив про готовність продавати Україні газ на чверть дешевше за нинішню ціну та продовжити транзит через Україну на базі чинного контракту.