«Чиновники поводяться як бандити». Зеленський зі скандалом звільнив в. о. голови Миколаївської ОДА Вʼячеслава Боня

Дата:
«Чиновники поводяться як бандити». Зеленський зі скандалом звільнив в. о. голови Миколаївської ОДА Вʼячеслава Боня

YouTube / НикВести HD

Президент Володимир Зеленський попросив в. о. глави Миколаївської області Вʼячеслава Боня написати заяву про відставку за власним бажанням. Про це передають «НикВести».

Інцидент стався під час робочої поїздки президента на Миколаївщину. Після прибуття Зеленський проінспектував місцевий аеропорт, у якому не до кінця відремонтований термінал. В аеропорту до президента підійшов чоловік, який заявив, що представляє підприємство «Екотранс» і «вже третій рік не може отримати землевідведення».

«У мене є всі документи, які погоджені третій рік, ми не можемо отримати підпис пана Боня», — заявив підприємець.

«Як ви ставитеся до людей? — звернувся президент до Боня. — Ваша зарплата — це вони [жителі Миколаївської області] платять податки! Ви ж це розумієте? Структурно в голові потрібно все змінити, щоб зрозуміти, звідки взагалі гроші. Якщо б ви не були першим заступником — я б вам повірив. А ви були першим заступником, усі прекрасно знаєте. Усі кажуть, Миколаїв — бандитське місто! Чому? Ви всі живете в цьому місті. Усі кажуть: «Лети в Миколаїв — це бандитське місто». Це нормально? Чиновники поводяться як бандити, що тут не зрозуміло?»

В. о. голови Миколаївської ОДА заявив, що не планував працювати в команді Зеленського. Після чого президент запитав: «А навіщо ви працюєте? Так напишіть заяву! Все порішали. Так само тут, у Миколаєві? Порішали і порішали».

У відповідь на це Бонь сказав: «Якщо потрібно написати заяву за власним бажанням, я її сьогодні готовий написати».

«Так, пишіть! Домовилися», — відреагував Зеленський.

Президент запропонував місцевому активу скласти шорт-лист кандидатів на голову Миколаївської ОДА: «Знайдете голову? Знайдіть. Ви ж адекватні, відповідальні громадяни. Зберіться усіма просунутими людьми, випишіть людей, які гідні. Ви зробите шорт-лист і призначимо протягом тижня».