Apple представила нові емодзі. Вони покликані підкреслити різноманітність суспільства

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Apple представила 59 нових емодзі, які стануть доступні користувачам уже цієї осені. Про це йдеться на сайті компанії.

Нові емодзі покликані відобразити різноманіття людей. Так, тепер у піктограмі з парою, що тримається за руки, можна вибрати колір шкіри кожної людини та стать. Також компанія представила окремий блок емодзі, присвячений людям з інвалідністю. Серед нових піктограм — собака-поводир, людина з тростиною, бионічні рука та нога, вухо зі слуховим апаратом, інвалідні візки.

Також користувачам пристроїв від Apple стануть доступні нові смайли з продуктами харчування, як-от вафля, масло і часник, а також новими тваринами, включаючи лінивця, фламінго, орангутанга та скунса. Ще серед піктограм зʼявляться купальник, банджо, повітряний змій і позіхаючий смайлик.

  • Google випускає 53 гендерно-нейтральних емодзі. Смайлики у вигляді людини не мають яскраво виражених чоловічих або жіночих рис.
  • Компанія Apple випустила публічну бета-версію операційної системи iOS 13, яку тепер можуть випробувати всі користувачі «яблучної техніки».
  • Консорціум Unicode представив 12-ю версію Emoji. У ній розширили кількість наявних варіантів, а також додали нові. У 2019 акцент робили на інклюзивності.