Справа Кирила Тлявова: 12 поліцейських притягнули до відповідальності, 6 звільнили, і призначили нового очільника поліції Київщини

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Справа Кирила Тлявова: 12 поліцейських притягнули до відповідальності, 6 звільнили, і призначили нового очільника поліції Київщини

Міністерство внутрішніх справ України

Поліцію Київської області очолив Андрій Нєбитов. Голова Національної поліції Сергій Князєв представив нового керівника під час робочої наради у Головному управлінні поліції Київщини. Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції.

Справа Кирила Тлявова

  1. У Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців — Іван Приходько та Володимир Петровець — «пристрілювали» рушницю. Одна куля влучила в двір, де грався п'ятирічний Кирило Тлявов. Хлопчик загинув. 

  2. Керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції відсторонили від виконання службових обов'язків. Очільник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку та попросив відправити його на Донбас.

  3. Голосіївський районний суд міста Києва заарештував двох підозрюваних у вбивстві Кирила Тлявова: Володимира Петровця й Івана Приходька.

«Рішення про призначення нового керівника поліції Київщини було прийнято після завершення службового розслідування за фактом трагічної загибелі 5-річного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому», — йдеться в повідомленні.

У Нацполіції зазначили, що в результаті розслідування притягнуто до відповідальності 12 працівників поліції. З них 6 керівників районного відділу поліції звільнено з посад. Керівників управління превентивної діяльності притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

«Подія, що призвела до смерті хлопчика у Переяславі-Хмельницькому, лягла чорним тавром на всю роботу поліції. Однак ми щоденно повинні повертати довіру людей», — заявив голова Нацполіції Сергій Князєв.

  • У справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова в Переяславі-Хмельницькому зʼявився третій підозрюваний. Про це повідомив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба на брифінгу в Києві.
  • Підозрювані в убивстві 5-річного Кирила Тлявова Петровець і Приходько в день злочину розпивали спиртні напої протягом усієї доби. Про це розповів директор Державного бюро розслідувань Роман Труба.