Німецький уряд зобовʼязав робити щеплення проти кору

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Уряд ФРН ухвалив проєкт закону про захист від кору та посилення запобігання зараженню, яким передбачається обовʼязкове щеплення від цієї хвороби. Про це пише DW.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні кабінету міністрів у середу, 17 липня. Документ надійде на розгляд Бундестагу і, як очікують, набуде чинності в березні 2020 року.

Починаючи з березня 2020 року, при прийомі в дитячі сади та приватні ясла, а також у школи батьки повинні будуть надати довідку про наявність у дітей щеплення від кору. Крім того, вакцинація від кору стане обовʼязковою для приватних нянь, працівників дитячих садків, шкіл, медичних установ та інших громадських закладів.

Обовʼязковими стануть щеплення від кору також для біженців і здобувачів притулку, які проживають у гуртожитках.

Відомство заохочує медкомпанії надавати навчальним закладам безкоштовні вакцини. У його планах також подолання таких захворювань як правець, дифтерія і коклюш.

У першому півріччі цього року в ФРН було зафіксовано понад 400 випадків захворювання на кір. Тож в уряді країни зазначили, що порушникам загрожують штрафи до €2,5 тис., а не щеплені від кору діти не будуть прийматися до дитячих садків.