У Конго вірус Ебола дістався мільйонного міста. ВООЗ оголосила глобальну надзвичайну ситуацію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Демократичній республіці Конго знову зафіксували спалах лихоманки, яку спричиняє вірус Ебола. На цей раз вірус дістався до міста Гома, в якому проживає близько 2 млн. людей.

У звʼязку з цим Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) оголосила глобальну надзвичайну ситуацію.

У ВООЗ відзначають, що спалах у Конго має дуже складний характер, зокрема через військову обстановку в регіоні. За даними організації, лихоманка становить небезпеку для інших країн і вимагає узгоджених міжнародних дій.

Раніше ВВС повідомило, що вірус в Гома виявили у пастора, який приїхав на автобусі з заражених районів. Пізніше чоловік помер.

У Міністерстві охорони здоровʼя країни заявили, що вже знайшли всіх пасажирів, які їхали з пастором. Там запевняють, що небезпека поширення вірусу невелика, однак у ВООЗ заявили, що цей випадок може створити загрозу для населення міста, яке є одним з головних транспортних вузлів Конго.

Зазначимо, що в червні перший випадок лихоманки зафіксували в Уганді. Там померла 5-річна дитина.

Нагадаємо, що в серпні 2018 року у ДР Конго від вірусу Еболи загинули понад 1 600 осіб. На сьогодні вакцини проти лихоманки не існує. У Західній Африці з 2014 по 2016 рік стався найбільший спалах в історії.