Трамп подякував «злісним соціалісткам» за зростання свого рейтингу. Так він відповів на звинувачення в расизмі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент США Дональд Трамп відреагував на критику на свою адресу та звинувачення у расизмі з боку представниць Демократичної партії в Конгресі США, заявивши, що «злісні молоді соціалістки» лише піднімають йому рейтинги.

В одному з постів у Twitter він написав про робочу поїздку в Північну Кароліну, де говорив про економіку таі «людей, які люблять і ненавидять Америку». Так він раніше говорив про жінок-конгресменів.

Пізніше він подякував «соціалісткам» і опублікував результати соцопитування, проведеного Rasmussen Poll. Згідно з цим опитуванням, його рейтинг виріс на 4 пункти, до 50%.

Він пообіцяв і далі порушувати тему чотирьох демократок.

  • Президент США Дональд Трамп написав кілька постів у Twitter про жінок-конгресменів від Демократичної партії, через які його звинуватили у расизмі. Президент США написав, що цим жінкам «не варто було їхати» зі своїх країн, оскільки там могла б знадобитися їхня допомога.
  • Хоча Трамп не назвав імен, на дописи відреагували демократки Ільхан Омар (конгресменка з Міннесоти), Аяна Преслі (представниця зі штату Массачусетс), Александрія Окасіо-Кортес (Нью-Йорк) і Рашид Тлейб (Мічиган). При цьому лише Ільхан Омар народилася в Сомалі, решта жінок народилися у США. У Демократичній партії твіти президента назвали расистськими. Спікер Палати представників, демократка Ненсі Пелосі заявила, що Трамп хоче «зробити Америку знову білою».
  • Чотири представниці Демократичної партії у Конгресі США попросили американців «не вестися на провокації».