Убивство дитини поліцейськими в Переяславі-Хмельницькому: ДБР оголосило підозру неповнолітньому

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Державне бюро розслідувань оголосило четверту підозру у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова в Переяславі-Хмельницькому. Нову підозру оголошено неповнолітньому за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї).

Про це theБабелю повідомили у пресслужбі ДБР.

За даними слідства, 16-річний підліток теж стріляв зі зброї, з якої була вбита дитина.

Крім того, сьогодні Голосіївський суд Києва взяв під варту третього підозрюваного — Дмитра Кривошея. Йому дали 60 діб без права внесення застави.

Як пише Insider, на суді Кривошей заявив, що стріляв зі зброї, але по стовпах.

Прокурор пояснив, чому кваліфікація злочину — хуліганство, а не вбивство. «Орган досудового розслідування стверджує, що це було саме хуліганство. Зброю на теперішній час не знайдено, але всі заходи проводяться. На те, що Кривошей був у стані алкогольного спʼяніння, вказують свідки. Кривошей є жителем села Циблі», — сказав він.

  • 31 травня в Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців — Іван Приходько та Володимир Петровець — напідпитку «пристрілювали» рушницю, й одна куля влучила в двір, де грався пʼятирічний хлопчик Кирило Тлявов. Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні. У понеділок, 3 червня, поранена дитина померла.
  • 4 червня Голосіївський районний суд міста Києва заарештував двох підозрюваних у вбивстві 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому.