«Європейська солідарність»: Порошенка намагаються зняти з виборів через Окружний адмінсуд

Дата:

У партії «Європейська солідарність» заявили, що її лідера, пʼятого президента України Петра Порошенка намагаються не допустити до виборів у Верховну Раду 21 липня. Про це йдеться в заяві партії.

У «Європейській солідарності» повідомили, що Шостий апеляційний адміністративний суд Києва розглянув позов з вимогою зняти Петра Порошенка з реєстрації нібито за порушення ведення передвиборчої агітації.

«Справу передано на розгляд до Окружного адміністративного суду Києва. Позов шитий білими нитками — очевидно, що він не має жодних правових перспектив», — йдеться в заяві партії.

У політсилі додали, що абсурдні заяви та необґрунтовані претензії до них висувають «кремлівські агенти».

«Ми дуже добре знаємо скандальну репутацію Окружного адміністративного суду міста Києва та його голови Павла Вовка. Цей орган перетворився на конвеєр, який штампує одне одіозне рішення за другим», — заявили в «Європейській солідарності» і додали, що готові оскаржувати рішення з апеляції у Верховному суді.

Таке вже було?

Схожа ситуація спостерігалася в Україні перед другим туром президентських виборів у квітні. Тоді за день до виборів, 20 квітня, спостерігач від громадської організації «Українська асоціація акціонерів» Андрій Хилько подав позов проти Зеленського з вимогою зняти його з реєстрації кандидатом у президенти .Він заявив, що вважає підкупом виборців роздачу безкоштовних квитків на дебати, які відбулися на НСК «Олімпійський».

У ніч на 21 квітня Шостий апеляційний адміністративний суд відмовився скасувати реєстрацію кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Хилько також подав у різні суди ще кілька позовів проти Зеленського, зокрема про те, що зустріч Зеленського з президентом Франції Емманюелем Макроном нібито була незаконною «передвиборчою агітацією».

  • Позачергові вибори у Верховну Раду пройдуть в Україні 21 липня. Центрвиборчком показав бюлетені, які вже надруковані. Вони жовтого і сірого кольорів зі стилізованим зображенням будівлі Верховної Ради.