Шкіряк: В Україні всі виборчі дільниці вже взяті під охорону. МВС чекає проблем на 85 округах

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Шкіряк: В Україні всі виборчі дільниці вже взяті під охорону. МВС чекає проблем на 85 округах

Новицький Андрій / УНІАН

Під час парламентських виборів на близько 85 виборчих округах можливе ускладнення ситуації. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк на брифінгу в Києві.

«За нашою інформацією, в Україні приблизно 85 округів, які ми вважаємо складними, де ситуація може бути неоднозначною. Хочу, щоб чітко розуміли, особливо це стосується тих, хто вирішив залучити, поки що, імовірно, до вирішення тих чи інших своїх справ під час виборів так званих тітушок, — реакція підрозділів Національної поліції буде жорсткою й адекватною. Тому закликаємо, попереджаємо: не грайтеся з вогнем», — зазначив Шкіряк.

Радник міністра внутрішніх справ зазначив, що станом на 18 липня всі 199 окружних виборчих комісій взяті під цілодобову охорону Нацполіції. Загалом до охорони порядку на парламентських виборах виборах залучать 131 192 співробітники МВС, з яких понад 73 тис. співробітників Нацполіції, понад 5 200 бійців Національної гвардії та майже 40 тис. співробітників служби з надзвичайних ситуацій, понад 8 тис. співробітників Державної прикордонної служби та понад 1 200 представників Державної міграційної служби.

Також Шкіряк розповів, що станом на 18 липня 2019 року слідчі підрозділи Національної поліції розпочали 273 кримінальні провадження, які пов’язані з порушеннями виборчого законодавства.

«Ми зареєстрували 5 308 повідомлень про правопорушення. За сьогодні — 465 повідомлень. За минулу добу відкрито 20 кримінальних проваджень і складено 86 адміністративних протоколів», — сказав Зорян Шкіряк.

Він також озвучив кількість міжнародних спостерігачів і кандидатів у нардепи. Так, наразі Центральною виборчою комісією зареєстровано 5 831 кандидат у народні депутати України. Також на сьогодні в Україні зареєстровано 1 602 офіційні спостерігачі від міжнародних організацій та 117 офіційних спостерігачів від іноземних держав.