Кабмін затвердив новий порядок перетину лінії розмежування на Донбасі. Спрощено перевезення більшості товарів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів затвердив новий порядок перетину лінії розмежування на Донбасі, згідно з яким змінено принцип перевезення деяких вантажів.

Про це міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш написав у Twitter.

«Чекаємо остаточної редакції. Але знаємо, що ініціатива МінТОТ про зміну принципу визначення «переліку дозволених для переміщення товарів» на «перелік заборонених для переміщення» підтримана урядом», — написав він.

Черниш пояснив, що новий порядок дозволить громадянам ввозити на окуповану територію будь-які товари, за винятком обмежених чи заборонених. МінТОТ зараз працює над списком заборонених товарів.

А як зараз?

Під заборону потрапляють товари, які ввозяться у великій кількості — спиртне, тютюнові вироби, продукти, компʼютерна техніка і так далі. Також заборонено провозити велику кількість грошей (від 15 тис грн). При перетині лінії розмежування громадянам дозволялося перевозити товари (без урахування особистих речей), сумарна вартість яких не перевищує 10 тис. грн, а вага — 75 кг на одну людину. За порушення, товар конфіскують. Варто відзначити, що у бойовиків свої правила на ввезення товарів.