Опитування: Партії Ляшка і Смешка до Ради не проходять

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

На дострокових парламентських виборах барʼєр у 5% можуть подолати пʼять-сім партій. Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова, яке було проведене 12—17 липня.

Лідером соціологічних опитувань залишається партія «Слуга народу», за неї готові проголосувати 44,4% українців, за «Опозиційну платформу — За життя» Юрія Бойка та Вадима Рабіновича — 13,3%, за партію «Батьківщина» — 8,6%, за «Європейську солідарність» — 7,5%, «Голос» Вакарчука набирає 6,8%.

Не вистачає голосів для подолання 5-відсоткового барʼєру партії «Сила і честь» Ігоря Смешка — за неї готові віддати свій голос 4,5% українців, та Радикальній партії Олега Ляшка — 3,3%.

Кожну з інших партій мають намір підтримати менше 3% виборців. На час проведення опитування 11,0% респондентів ще не визначилися, за кого голосуватимуть.

Згідно з опитуванням, найбільшу підтримку «Слуга народу» має на півдні (56,4% усіх опитаних). Партію «Опозиційна платформа — За життя» найбільшою мірою підтримують на сході (22,4%), «Батьківщину» та «Європейську солідарність» — у центрі (10% і 6,9). За партію «Голос» найчастіше готові голосувати жителі заходу країни (12,1%).

  • Більшість жителів України — 66,5% — вважають Російську Федерацію країною-агресором, 23,9% українців мають протилежну точку зору. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).
  • Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати опитування перед позачерговими парламентськими виборами, які відбудуться 21 липня. Так, діяльністю президента Володимира Зеленського задоволені 58% українців, 19% — не задоволені, ще 24% опитаних не змогли сформулювати своє ставлення до цього питання.