Гендиректор «1+1» опублікував «докази» причетності організаторки Made in Ukraine до скасування концерту «Слуги народу»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральний директор «1+1» і кандидат у депутати від «Слуги народу» Олександр Ткаченко опублікував докази причетності організаторки фестивалю Made in Ukraine Юлії Савостіної до скасування агітконцерту політсили на Контрактовій площі в Києві.

«Відразу хочу зазначити, що пишу свої спостереження з погляду презумпції невинуватості. Більше того, у мене є підозра, що як сама Юлія, так і повʼязані з фестивалями люди могли стати заручниками обставин. і деякі політики можуть їх використовувати в темну. Я нікого не звинувачую, просто у мене є деякі сумніви [...]. Раніше Юля прямо дала зрозуміти, що вона поза політикою [...]. Але я не розумію, чому при такій публічній позиції йде відкрита політична агітація за одного з кандидатів у депутати», — написав він.

У публікації він прикріпив скріншот з посту Савостіної, у якому вона агітує за кандидата в окрузі 220 — заступника голови Київської адміністрації Валентина Мондрієвського. Ткаченко раніше писав, що її дружба «з одним із кандидатів від влади на Подолі» зіграла важливу роль у скасуванні концерту.

Ткаченко додав, що заявку на проведення концерту партія подавала 24 червня, але відповіді так і не отримала. А Made in Ukraine подав заявку 25-го, «хоча Юля стверджує, що всі заявки подала в лютому».

«У документі видно, що у своєму зверненні від 25.06 Юля посилається на подану заявку від 25.02. Але, увага. Такої заявки в базі КМДА немає. А днями в базі зʼявилася заявка від 20.02. Тобто — вносили оперативно заднім числом і забули звірити, на яку дату правильно міняти. А в документі — розпорядженні КМДА, який публікувала Юля — взагалі забули вписати реквізити заявки, що дало можливість для маневру», — написав він.

Ткаченко заявив, що від Мондрієвського також залежить видача дозволів на проведення заходів на Контроктавой площі.

У коментарях Савостіна написала, що гендиректор «1+1» усе переплутав.

«Ви знову переплутали всі факти. Лист від 25 червня, на який ви посилаєтеся, ви прочитали не повністю. Якби ви його прочитали, то побачили б, що там вказано, що ми отримали розпорядження 943 від 27 травня на проведення заходу 13—14 липня та просимо пересунути заїзд із 17.00 11 липня на 9.00 того ж числа. Мені справді шкода, що замість співпраці ви вибрали звинувачувати мене у неіснуючій змові», — написала вона.