Справа про квартири для Нацгвардії: НАБУ оголосило підозру четвертому учаснику схеми розкрадання понад 80 млн грн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оголосило про підозру в організації схеми з розкрадання понад 80 млн грн при будівництві житла для Національної гвардії четвертому підозрюваному — виконавчому директору компанії-забудовника «Укрбуд девелопмент».

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Дії посадовця кваліфіковані за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)», — йдеться у повідомленні.

На момент розкрадання підозрюваний був заступником голови правління з будівництва «Укрбуд», а фактично керував діяльністю низки приватних компаній, які займалися будівництвом у Києві.

«У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (пізніше реорганізовано в ГУ Нацгвардії України) і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць. Проте згодом, у 2016—2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та ж сама компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Червоний хутір»)», — йдеться в повідомленні.

Експертиза оцінила нові квартири на 81,6 млн грн дешевше за ті, які повинна була отримати Нацгвардія.