Вночі: перші вироки у справі Гандзюк набули чинності, у США арештували українського програміста, а червень став найгарячішим із 1880 року

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Вночі: перші вироки у справі Гандзюк набули чинності, у США арештували українського програміста, а червень став найгарячішим із 1880 року

Фото УНІАН

Набули чинності вироки виконавцям убивства Гандзюк

Дніпровський апеляційний суд повернув апеляційні скарги заявникам у справі активістки Катерини Гандзюк, мотивувавши рішення тим, що вирок не містить обвинувачень осіб, вказаних в апеляції. Таким чином вирок виконавцям убивства набув чинності.

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на пресслужбу Генпрокуратури.

Йдеться лише про тих звинувачених, які визнали провину та уклали угоду зі слідством. Раніше координатора нападу на Катерину Гандзюк Сергія Торбіна засудили до 6 років і 6 місяців позбавлення волі, а безпосереднього нападника Микиту Грабчука — до 6 років вʼязниці. Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський отримали по 4 роки ув’язнення, Віктор Горбунов — 3 роки.

У США арештували українського програміста Microsoft

У Сполучених Штатах заарештували 25-річного громадянина України Володимира Квашука. Його підозрюють в організації великої шахрайської схеми зі спробами викрасти у компанії-роботодавця $10 млн. Про це йдеться у повідомленні Федеральної резервної системи США, пише The Register.

Володимир Квашук, який мешкає у Рентоні, штат Вашингтон, спочатку працював у Microsoft як підрядник і прийшов на роботу в штат у серпні 2016 року, де він пропрацював до червня 2018 року.

У Грузії звільнили гендиректора телеканалу, ведучий якого вилаяв Путіна

Генерального директора грузинського телеканалу «Руставі-2» Ніку Гварамію звільнили після того, як 17 липня змінився власник каналу. Ним знову став бізнесмен Кібар Халваші, який призначив замість Гварамії свого юриста Паату Салію.

Як пише «Радіо Свобода», Гварамія заявив про політичні причини свого звільнення, підкресливши, що голова МЗС Росії Сергій Лавров і президент Росії Володимир Путін «вимагали» закрити телеканал.

На початку липня ведучий «Руставі-2» Георгій Габунія у прямому ефірі нецензурно вилаяв президента Володимира Путіна. МЗС Росії у відповідь заявило про неприйнятну «витівку» з боку телеканалу, а президент Грузії Саломе Зурабішвілі і прем’єр-міністр Мамука Бахтадзе розкритикували Габунію. Журналіста відсторонили від роботи в ефірі.

Верховний суд підтвердив незаконність зняття з виборів кандидата Куницького

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду залишив чинним рішення Шостого апеляційного адміністративного суду, який скасував постанову ЦВК про зняття з виборів кандидата в нардепи від «Слуги народу» Олександра Куницького.

Про це повідомляє керівник пресофісу партії Євгенія Кравчук.

Раніше кандидат від «Слуги народу» Куницький заявляв, що ЦВК ухвала політично мотивоване рішення про зняття його з виборів на користь іншого кандидата на цьому окрузі Олександра Грановського, і що членам ЦВК, за його інформацією, дзвонив особисто попередній президент, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко.

Цьогорічний червень став найспекотнішим в історії спостережень

Червень 2019 року став найбільш спекотним за весь час спостережень. Про це повідомляє BBC із посиланням на національне управління океанічних та атмосферних досліджень США, яке вивчає це питання з 1880 року.

Середня температура в світі піднялася до +16,4° C, а площа морського льоду в Антарктиці досягла рекордно низького рівня.

Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США (NOAA) заявило, що середня глобальна температура була на 2,2° C, ніж у середньому в ХХ столітті.

Найбільш відчутною спека була в деяких частинах Європи, Росії, Канади та Південної Америки.

Девʼять із 10 найгарячіших червнів із 1880 до 2019-го були протягом останніх девʼяти років. Червень 2019 року обійшов цей місяць у 2016-му, ставши найспекотнішим.