Kyodo: Чоловік підпалив студію аніме в Японії, звинувативши робітників у крадіжці свого твору

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Затриманий за підпал анімаційної студії Kyoto Animation у Японії зізнався, що зробив це через помсту. Як передає Kyodo із посиланням на джерела слідства, він звинуватив студію в крадіжці свого твору.

Зараз підозрюваний перебуває в лікарні — його лікують від опіків на обличчі, грудях та інших частинах тіла. Поліція планує ретельно його допитати після одужання.

Президент Kyoto Animation Хідеакі Хатта заявив, що раніше компанія отримувала електронні листи із погрозами та побажаннями «здохнути».

  • 18 липня 41 річний чоловік проник до будівлі Kyoto Animation, розлив горючу речовину, підпалив її та закричав: «Помріть!»
  • За останніми даними, загинули 33 людини, щонайменше 30 осіб отримали опіки різного ступеня тяжкості. Поліція затримала підозрюваного в підпалі, він зізнався у скоєному.
  • Студія Kyoto Animation заснована в 1981 році. Вона випускає серіали та повнометражні картини. Серед її фільмів — AIR, Kanon, Clannad, «Меланхолія Харухі Судзумії», K-On! Основні приміщення студії розташовані в Кіото та в передмісті Удзі.