У Зеленського хочуть звільнити військового прокурора Анатолія Матіоса

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Головного військового прокурора Анатолія Матіоса хочуть звільнити з цієї посади, але поки цього зробити не вдається. Про це theБабелю повідомили джерела в силових структурах.

За інформацією джерела, Матіоса вже просили добровільно написати заяву про відставку, але він відмовився.

Крім цього, голова Офісу президента Андрій Богдан просив міністра оборони Степана Полторака відкликати Матіоса з посади військового прокурора, але той теж відмовився.

«Полторак не хоче [підписувати листа]. Але [він] сказав Луценкові, що [за Матіоса] до смерті з президентом воювати не буде», — сказало джерело theБабеля в ГПУ.

За словами джерел, розмови з Матіосом і Полтораком відбулися після того, як військова прокуратура викликала на допит речницю Володимира Зеленського Юлію Мендель.

  • Юлію Мендель намагалися допитати двічі — військова прокуратура викликала її на допит 26 або 27 червня. А в будівлю Адміністрації президента до неї приходив слідчий Генеральної прокуратури Юрій Ковальчук, щоб поговорити як зі свідком у справі. Мендель поговорила з ним, але відмовилася підписати протокол допиту після розмови, оскільки він відбувався без офіційного оголошення.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков має непогані шанси зберегти своє крісло та залишитися головою МВС у новому складі Кабінету міністрів.