Грузинський суд відпустив українку, яку підозрювали у торгівлі дітьми

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Тбіліський міський суд Грузії звільнив у залі суду українку Юлію Сусляк, яку звинувачували у торгівлі дітьми. Про це повідомляє Rustavi2.

Обвинувачення заявило про відсутність вагомих доказів вини, і Сусляк відпустили без обрання запобіжного заходу. Грузинська сторона передасть справу українській прокуратурі для подальшого розслідування.

Сама Сусляк заявила, що справа проти неї була сфабрикована.

«Моя справа повністю сфальсифікована, і я знаю, хто це зробив. Я співпрацювала зі слідством, мене вмовляли визнати провину, користуючись моїм незнанням грузинського законодавства, говорили, що мені нічого не загрожує. Тепер я розумію, що мене намагалися загнати в кут», — сказала вона.

  • Сусляк з 10 малолітніми дітьми затримали 25 квітня в одній з лікарень міста Кутаїсі. Жінка з дітьми прилетіла з Москви. Далі вона планувала виїхати на окуповану територію Абхазії.
  • Сім дітей Сусляк — від сурогатних матерів. Зараз одна з біологічних матерів перебуває в Грузії під вартою. Її з чоловіком теж підозрюють у торгівлі дітьми.
  • 7 червня уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба привіз на літаку 10 дітей додому. За його словами, ними займуться органи опіки.