У Каліфорнії розпочався масштабний косплей-фестиваль San Diego Comic-Con. Як це виглядає?

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Каліфорнії розпочався масштабний косплей-фестиваль San Diego Comic-Con. Як це виглядає?

Jerod Harris / Getty Images

18—21 липня в Сан-Дієго, Каліфорнія, проходить міжнародний щорічний фестиваль San Diego Comic-Con (SDCC), який проводять з 1970 року. На SDCC приїжджають автори коміксів, актори, режисери та сценаристи з усього світу.

Matt Winkelmeyer / Getty Images

Відвідують захід близько 150 тис. осіб, які можуть не тільки поспілкуватися один з одним та похизуватися костюмами, але й зустрітися зі своїми кумирами, а заразом придбати сувеніри. Усі чотири дні фестивалю цілодобово проходять премʼєри телешоу, серіалів, компʼютерних ігор.

Daniel Knighton / Getty Images

Наприклад, 19 липня вранці перед публікою виступали брати Руссо, творці «Війни нескінченності» і «Фіналу». А вже ввечері шанувальники серіалу «Ходячі мерці», десятий сезон якого стартує восени, зможуть побачити його творців і виконавців головних ролей.

Daniel Knighton / Getty Images

Одна з найбільш очікуваних подій SDCC — панель екранізації циклу романів «Відьмак» польського письменника Анджея Сапковського. Netflix повинен показати перший тизер-трейлер серіалу, за яким стежать мільйони прихильників в усьому світі.

Також на фестивалі американська телемережа CBS обіцяє представити свої проєкти за «Зоряним шляхом», третій сезон «Діскавері» та мультсеріал «Нижні палуби». На сцену вийдуть Алекс Куртцман, Аківа Голдсман, Сонекуа Мартін-Грін.

Matt Winkelmeyer / Getty Images