Ілон Маск збирається посадити корабель Starship на Місяць раніше ніж за два роки

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Ілон Маск збирається посадити корабель Starship на Місяць раніше ніж за два роки

NASA

Керівник компанії SpaceX Ілон Маск збирається посадити космічний корабель Starship на поверхню Місяця в 2021 році, а можливо й раніше. Про це він заявив у інтервʼю виданню TIME.

«Це звучить божевільно, але я вважаю, що ми можемо приземлитися на Місяці менше ніж за 2 роки. Космічний корабель без людей точно зможе приземлитися на Місяці через два роки. Тож через рік або два після цього буде можливість послати команду», — заявив Маск.

Щоб організувати наступний політ до супутника Землі вже з людьми на борту Starship, компанії Маска знадобиться ще один або два роки. Таким чином, приземлення людей на Місяць може статися максимум через чотири роки.

Ілон Маск та голова Amazon Джефф Безос ведуть боротьбу за контракт NASA з відправки людей на Місяць до 2024 року — такий термін встановив американський уряд. Компанія Безоса ще минулої осені уклала угоду з NASA про підготовку апаратів для посадки на Місяць та презентувала концепцію і прототип Blue Moon — багаторазового апарату для польотів на супутник Землі.

  • Раніше Дональд Трамп доручив директору NASA Джиму Брайденстайну всіма можливими способами повернутися на Місяць протягом пʼяти років.
  • Neuralink Ілона Маска представив технологію вживлення в мозок ниток, які зчитують інформацію
  • Amazon планує запустити понад 3 тисячі супутників для орбітального інтернету.