Вища рада правосуддя перевірить суддю, яка відкликала ліцензію SkyUp

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Вища рада правосуддя перевірить суддю, яка відкликала ліцензію SkyUp

Олена Литвиненко

Тетяна Безрук

Вища рада правосуддя порушила дисциплінарну справу проти судді Баришівського районного суду Олени Литвиненко, яка ухвалила рішення про призупинення ліцензії лоукостера SkyUp.

Про це повідомляє пресслужба ВРП.

Скарги на Литвиненко у Першу Дисциплінарну палату ВРП надійшли від адвоката авіакомпанії SkyUp та народного депутата Антона Геращенка. У раді правосуддя вирішили, що отримані відомості можуть говорити про можливий дисциплінарний проступок судді.

У ВРП вважають, що Литвиненко «фактично зупинила господарську діяльність авіакомпанії, що є втручанням у діяльність товариства», а під час розгляду позову «взяла до уваги лише думку позивача, проігнорувавши інтереси відповідача та інших користувачів, пасажирів».

Про що йдеться?

12 червня Баришівський суд Київської області постановив призупинити дію ліцензії української авіакомпанії SkyUp Airlines.

У рішенні вказано, що позов проти компанії подав один із пасажирів. Причиною позову стало «системне невиконання зобовʼязань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіабезпеки».

У SkyUp рішення Баришівського суду назвали незаконним і подали апеляційну скаргу в Апеляційний суд Київської області.

Пізніше стало відомо, що позов подавала мешканка Баришівки Оксана Пасенко, проте вона заявила, що ніколи не була клієнтом SkyUp, а позов подали працівники поліції. Пізніше вона написала заяву про відмову від позову.

Згідно з розслідуванням журналістів «Схем», позов щодо заборони SkyUp Airlines до Баришівського районного суду повʼязаний із народним депутатом з оточення бізнесмена Ігоря Коломойського Олександром Дубініним (позафракційний). Але бізнесмен звʼязок заперечив.