«Хто вбив Павла? Три роки без відповіді». До річниці вбивства журналіста Павла Шеремета в Україні та Білорусі проходять акції

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
«Хто вбив Павла? Три роки без відповіді». До річниці вбивства журналіста Павла Шеремета в Україні та Білорусі проходять акції

Фото УНІАН

У центрі Києва близько 9 ранку почалася акція до третьої річниці вбивства журналіста Павла Шеремета «Хто вбив Павла? Три роки без відповіді». Активісти і колеги Шеремета зібралися на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького. Саме тут 20 липня 2016 року підірвали автомобіль журналіста, повідомляє «Громадське».

Організатори та учасники акції заявляють, що розслідування вбивства журналіста рухається дуже повільно, і вимагають відповідальності для керівництва Міністерства внутрішніх справ, Нацполіції та Генпрокуратури.

«Через три роки, через те, що результатів немає, а всі нам говорили, що це — справа гідності, ми сподіваємося, що новий парламент звільнить главу МВС, голову Нацполіції і генпрокурора, бо неприпустимо, коли такі злочини не розкривають за три роки», — прокоментувала ситуацію головна редакторка видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва.

Мусаєва сподівається, що в майбутньому буде можливо отримати звіт правоохоронців у справі і оновити робочу групу, яка зможе озвучити нові версії вбивства і дати стимул його розслідування.

Після акції всіх охочих запрошують до кінотеатру «Ліра» на перегляд розслідування журналістів «Слідство.Інфо» — «Вбивство Павла».

Також акція, присвячена третій річниці вбивства Шеремета, відбудеться на Північному кладовищі під Мінськом. Могилу журналіста в Білорусі відвідають його друзі та близькі.

«20 липня виповниться три роки, як немає з нами Павла Шеремета. Сміливого репортера і автора, харизматичного ведучого, досвідченого керівника, редактора і вчителя. Чи дізнаємося ми правду про вбивство? Невідомо. Але памʼять про Павла будемо зберігати вічно», — написали організатори білоруської акції в Facebook.

  • 20 липня 2016 року в Києві був убитий журналіст Павло Шеремет, його автомобіль підірвали в центрі міста о 07:45. За три роки після загибелі Шеремета справу так і не розкрили.
  • Дружина журналіста Павла Шеремета, власниця «Української правди» Олена Притула подавала скаргу на бездіяльність Генеральної прокуратури у розслідуванні вбивства її чоловіка.
  • Мати журналіста не вірить, що цю гучну справу буде розкрито. Вона вважає, що у правоохоронних органів є «якісь інші причини, щоб не розкривати цю справу».