У Венеції туристів оштрафували на €950 за приготування кави під мостом

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Поліція у Венеції оштрафувала двох німецьких туристів за приготування кави на сходах одного з найстаріших мостів міста — Ріальто, повідомляє ВВС.

Про цей випадок у поліцію повідомив перехожий. У результаті туристів 32 і 35 років оштрафували на €950. Також їм запропонували залишити місто.

Comune Venezia

Туристи, які готували каву під мостом

Comune Venezia

Мер Венеції Луїджі Бругнаро переконаний, що туристи мають поважати місто. «Венецію слід поважати, і ті неввічливі люди, які приїздять сюди і роблять те, що вони хочуть, мають це розуміти. Завдяки місцевій поліції їх буде покарано й вигнано», — заявив він.

  • У вересні 2018 року влада Венеції запропонувала заборонити людям сидіти та лежати на землі в місті.
  • Навесні 2019 року муніципалітет Венеції затвердив нові правила поведінки в історичному центрі міста — його межі ЮНЕСКО визначає як «Венеція та її лагуна». Правила містять низку заборон та передбачають суворі покарання для порушників. Зокрема, туристам заборонили їздити на велосипедах; купатися в каналах; їсти, сидячи на землі; лежати на лавках; чіпляти замки на мостах; ходити без сорочки або лише в купальнику; пити алкоголь на вулиці з 20:00 до 8:00; сидіти на сходах, біля вітрин магазинів та взагалі скрізь, де це заважатиме іншим; шуміти з 23:00 до 8:00. Ці правила також поширюються на відвідувачів аеропорту, вокзалу, морського порту та громадського транспорту. За порушення нових норм поведінки з порушників стягують штрафи розміром від €25 до €500, а в окремих випадках можуть взагалі заборонити повертатися до Венеції.