Адміністрація Трампа з 2021 року ускладнить тест на отримання громадянства США

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Адміністрація Трампа з 2021 року ускладнить тест на отримання громадянства США

The White House / Flickr

Служба громадянства та імміграції США (USCIS) готує зміни до тесту на американське громадянство. Про це пише The Washington Post.

Імовірно, в тесті зʼявиться усна частина, а питання будуть конкретними, наприклад, здобувача зможуть попросити вказати кількість поправок до Конституції.

Виконувач обовʼязків директора Служби громадянства та імміграції США Кен Куччінеллі стверджує, що подібні тести вимагають регулярного перегляду та змін.

«Насправді — і ви бачите це з багатьох питань, які вже є — я хочу, щоб це відображало американські принципи, конституційні принципи, які унікальні, які допомагають нам бути винятковими і, відверто кажучи, є однією з причин, через які люди хочуть приїхати сюди», — сказав Куччінеллі.

У той же час, чиновник зазначив, що він часто зустрічає претендентів, які краще розуміються на громадянстві США, ніж громадяни США натурального походження. Новий тест планують впровадити наприкінці 2020 року — початку 2021-го, до закінчення терміну правління американського президента. Очікується, що в першому пілотному тестуванні візьмуть участь близько 1400 добровольців по всій країні.

За перші два з половиною роки свого президентства Трамп скоротив число біженців, допущених у Сполучені Штати, заборонив вʼїзд тисячам потенційних мігрантів за ознакою їх національності і ускладнив отримання права на притулок, а також запропонував переглянути візову систему.