Зеленський викликає ГПУ, МВС та СБУ «на килим» у справі Шеремета

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Президент України Володимир Зеленський доручив 23 липня зібрати правоохоронні органи для звіту щодо розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Розкриття вбивства Павла Шеремета попередній президент та правоохоронні органи називали «справою честі». Минуло 3 роки. Питань залишається більше, ніж відповідей. 23 липня прошу зібратися Генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ, голову Національної поліції та голову СБУ й доповісти про хід розслідування», — написав глава держави.

Зеленський наголосив, що українська спільнота вже давно має отримати відповідь на питання «Хто вбив Павла?»

  • 20 липня 2016 року в Києві було вбито журналіста Павла Шеремета, його автомобіль підірвали в центрі міста о 07:45. За три роки після загибелі Шеремета справу так і не розкрили.
  • Дружина журналіста Павла Шеремета, власниця «Української правди» Олена Притула подавала скаргу на бездіяльність Генеральної прокуратури у розслідуванні вбивства її чоловіка.
  • Мати журналіста не вірить, що цю гучну справу буде розкрито. Вона вважає, що у правоохоронних органів є «якісь інші причини, щоб не розкривати цю справу».