В Україні стартував онлайн-курс із протидії домашньому насильству

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
В Україні стартував онлайн-курс із протидії домашньому насильству

В Україні запустили онлайн-курс із протидії домашньому насильству, який розрахований на широку аудиторію і допоможе дізнатися про те, що таке домашнє насильство та як йому протидіяти. Курс було створено Координатором проєктів ОБСЄ в Україні та студією онлайн-освіти EdEra, йдеться на сайті ОБСЄ.

«Відвідувачі курсу отримають розуміння того, які різні форми може мати домашнє насильство, в тому числі фізичне, сексуальне, психологічне та економічне. Тексти, лекції та ілюстрації допоможуть розібратися в причинах і наслідках, у тому, що обумовлює насильство», — сказано на сайті місії ОБСЄ в Україні.

Генрік Вілладсен, координатор проектів ОБСЄ в Україні зазначив, що для вирішення таких складних соціальних питань недостатньо лише подбати про систему ефективного реагування правоохоронних органів. На його думку, необхідно думати про створення культури, де така поведінка вважатиметься неприйнятною, і поширювати цю культуру на якнайширшу аудиторію.

Курс будуть використовувати у тренінгових програмах, що реалізуються за сприяння ОБСЄ в Україні, для правоохоронців, соціальних працівників і психологів, а також для педагогів шкіл та університетів.

Ознайомитися з курсом можна на сайті.

  • Новообраний міністр Естонії пішов у відставку. Його звинуватили в домашньому насильстві.
  • Світовий банк: Тільки шість країн світу забезпечують рівні права жінок і чоловіків. Організація дослідила, наскільки країни гарантують правову та економічну гендерну рівність. Україна набрала майже 79 балів — як Білорусь, Азербайджан і Замбія.