Путін звинуватив Україну у втручанні в американські вибори і зізнався у відсутності доказів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну у втручанні в президентські вибори в 2016 році і зізнався, що у нього немає жодних доказів. Про це він розповів в інтервʼю режисерові Оліверу Стоуну для його фільму Revealing Ukraine, передає «Эхо Москвы».

Так, режисер заговорив про те, що Росію часто звинувачують у втручанні в президентську гонку США в 2016 році. Однак Стоун також розповів про позиції експрезидента України Петра Порошенка під час тих подій і поцікавився: «Ви гадаєте, було втручання з боку України?»

«Я не думаю, що це можна трактувати як втручання з боку української держави. Але абсолютно точно, що українські олігархи передавали гроші опонентам Трампа. Робили вони це самостійно або з відома влади — я не знаю», — зазначив Путін.

У той же час Путін заявив, що не знає, чи передавали українці інформацію для кандидатки в президенти Гілларі Клінтон.

«Чесно кажу. Не буду говорити того, чого не знаю. У мене своїх проблем вистачає. Вони виходили з того, що пані Клінтон переможе, і все робили для того, щоб продемонструвати свою лояльність майбутній американській владі. Тут нічого такого особливого немає. Намагалися створити вже сприятливу про себе думку у майбутнього президента. Тому вони дозволяли собі образливі висловлювання щодо Трампа, всіляко підтримуючи демократів. Тут секрету ніякого немає, вони майже публічно діяли», — підкреслив він.

  • Американський режисер Олівер Стоун на кінофестивалі в Таорміні (Італія) представив спільний з Ігорем Лопатьонком документальний фільм про Україну — Revealing Ukraine. Він узяв інтервʼю у президента Росії Володимира Путіна і лідера партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука, а також спілкувався з Оксаною Марченко, дружиною Медведчука.
  • Картина розповідає про політичну кризу в Україні після Майдану, про війну на Донбасі й про можливе втручання українських політиків у вибори в США в 2016 році.
  • Путін розповів, що вів переговори з тодішнім главою США Бараком Обамою щодо подій в Україні взимку 2014 року, але той не виконав значну частину домовленостей. Про це президент Росії заявив в інтервʼю режисерові Оліверу Стоуну для його фільму Revealing Ukraine.