Підпал японської аніме-студії: підозрюваний мав судимість і був увʼязнений за крадіжку грошей у магазині

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Очевидці пожежі в будівлі анімаційної студії Kyoto Animation Co в японському місті Кіото стверджують, що бачили підозрюваного у підпалі студії за кілька днів до інциденту, повідомляє ВВС.

Зокрема, одна жінка повідомила, що побачила чоловіка, який нагадує підозрюваного Сіндзі Аобу неподалік будівлі KyoAni. За її словами, чоловік ніс дві коробки, в яких, ймовірно, були бензинові банки.

Ще двоє студентів розповіли, що ввечері напередодні пожежі побачили чоловіка, одягненого так само, як і підозрюваний. Один з них сказав, що чоловік лежав на лавці на відстані 500 м від офісу.

За даними громадського телеканалу NHK, підозрюваний мав судимість і раніше був увʼязнений за крадіжку грошей у магазині.

  • 18 липня в Кіото (Японія) внаслідок підпалу анімаційної студії загинули та постраждали десятки людей. Поліція затримала 41-річного чоловіка Сіндзі Аобу, підозрюваного в умисному підпалі. За попередніми даними, зловмисник проник в будівлю студії аніме, розлив пронесений бензин і підпалив її. Аобу зізнався у скоєному і пояснив свій мотив тим, що начебто студія вкрала його роман.
  • Студія Kyoto Animation заснована в 1981 році. Вона випускає серіали та повнометражні картини. Серед її фільмів: AIR, Kanon, Clannad, K-On! і «Меланхолія Харухі Судзумії». Основні приміщення студії розташовані в Кіото та в передмісті Удзі.