У Москві влаштували масовий протест через недопуск опозиціонерів до виборів

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:
У Москві влаштували масовий протест через недопуск опозиціонерів до виборів

Белый счетчик / Twitter

У Москві, на проспекті академіка Сахарова, влаштували багатотисячний мітинг за допуск незалежних кандидатів до участі у виборах до міської думи.

Про це повідомляють «Медиазона» і «Белый счетчик».

Акцію було погоджено з міською владою, її організатором стала «Лібертаріанська партія».

Станом на 16:30 на проспект академіка Сахарова прийшли 22,5 тисячі учасників. Поліція пропускає всіх мітингувальників через металеві рамки, на яких встановлені системи відеоконтролю.

Опозиціонер Олексій Навальний, який бере участь у протесті, запропонував влаштувати масову акцію 27 липня біля будівлі мерії Москви. «Або до наступної суботи ви реєструєте всіх, або наступної суботи ми збираємося біля мерії Москви», — попередив Навальний.

«МХБ Медиа» повідомляє про перших пʼятьох затриманих, в тому числі підлітка, який тримав у руках енергетик. Але причини їхнього затримання поки невідомі.

  • 14 липня у Москві відбулася масова акція, учасники якої вимагали допустити до виборів у Московську міську думу незалежних кандидатів. Приводом для протесту стало те, що до виборів не допустили низку опозиційних депутатів, таких як Любов Соболь, Іванна Жданова, Дмитро Гудков, Ілля Яшин, Юлія Галяміна і Костянтин Янкаускас. Зокрема, експерти визнали недійсними підписи москвичів за висунення опозиціонерів. При цьому окружні виборчі комісії відмовилися прийняти заяви і заперечення громадян, які підтвердили, що саме вони ставили підписи.
  • Прийом документів на реєстрацію кандидатів у Московську міськдуму завершився 6 липня. Сформувати список зареєстрованих кандидатів виборчком російської столиці мав не пізніше 17 липня. Вибори до Московської міськдуми відбудуться 8 вересня.