Меркель не має наміру продовжувати карʼєру після 2021 року. Причиною стало здоровʼя

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час пресконференції заявила, що не має наміру продовжувати політичну карʼєру після 2021 року, коли завершуються її повноваження. Саме до цього часу її здоровʼя дозволить виконувати функції глави держави, повідомляє Der Spiegel.

Так, інтерес до її здоровʼя зріс після серії загадкових нападів тремору на публіці, проте коментувати їх вона не хоче.

Аргументом стало те, що Меркель вважає це особистою справою, яка не вплине на її роботу.

«У мене все добре. Особливо з такою кількістю цікавих питань. Я в порядку. З нетерпінням чекаю на продовження пресконференції», — відповіла Меркель на запитання журналістів.

  • Після трьох нападів тремору Ангели Меркель в німецькій пресі обговорюються різні версії можливого захворювання канцлера — від низького рівня цукру і ранніх стадій діабету до неврологічних проблем, спричинених сильним стресом і виснаженням.
  • 10 липня з Меркель утретє за останній місяць стався напад тремору перед камерами журналістів. Це було під час зустрічі з премʼєр-міністром Фінляндії Антті Рінне біля канцелярії в Берліні.
  • Аналогічні епізоди сталися з 64-річною Меркель 18 і 27 червня. Перший інцидент — під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським. За словами Ангели Меркель, вона прийшла до норми тільки після того, як випила кілька склянок води. Того дня температура повітря в Берліні сягала +31 °C.
  • Другий епізод стався на зустрічі з президентом країни Франком-Вальтером Штайнмаєром. Журналісти помітили, що під час спільного брифінгу 64-річна Меркель раптом почала сильно тремтіти. Вона щосили намагалася стримати тремтіння. Їй піднесли склянку води, але вона відмовилася.