NASA розпочне пошуки життя на Марсі. Там вже знайшли сліди води та органічних сполук

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Директор Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) Джеймс Брайденстайн заявив про необхідність вести пошуки життя на Марсі.

Про це він сказав у інтервʼю Hill.TV.

За його словами, про ознаки життя на цій планеті свідчать сліди присутності води. «Ми знайшли воду в рідкому стані — на 12 км під поверхнею Марса. Що ми знаємо про воду в рідкому стані? Скрізь, де вона існує на Землі, є життя. Я не кажу, що на Марсі є життя, але ми маємо в цьому розібратися», — сказав Брайденстайн.

За його словами, вчені також виявили на поверхні Марса складні органічні сполуки. «Раніше Марс був дуже схожий на Землю. Тому, вивчаючи Марс, ми зможемо дізнатися більше про нашу власну планеті», — вважає керівник NASA.

Він також зазначив, що NASA збирається використовувати Місяць як «тренувальну базу та випробувальний полігон» перед відправленням людини на Марс.

«Цінність Місяця полягає в тому, що шлях туди займає три дні, і шлях додому — теж три дні. Хоч де б перебувала Земля у своєму обертанні навколо Сонця, Місяць завжди з нами, що означає, що ми можемо використовувати його як випробувальний полігон», — зазначив Брайденстайн.