Скандал на 94 окрузі в Києві: «Самопоміч» заявила про фальсифікації, а Мосійчук каже, що зникла голова комісії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Народний депутат Ігор Мосійчук заявив, що на 94 виборчому окрузі (Обухівський та Васильківський райони) немає голови окружної виборчої комісії. Про це він написав у Facebook.

«Після того як вночі практично за руку на фальсифікації виборчої документації (підміна подання на членів ДВК від ВО «Самопоміч» на людей Ігоря Кононенка [Перший заступник голови фракції БПП]) була викрита в. о. тглава ОВК 94 Світлана Циганій, вона викликала собі швидку допомогу. Тієї ж ночі Циганій була госпіталізована до лікарні міста Українка з підозрою на гіпертонічний криз. Вранці палата Циганій виявилася порожньою, і лікарі не можуть її знайти», — написав він.

Зазначимо, що у 94 окрузі Кононенко змагається з Олександром Дубінським від «Слуги народу».

Раніше представник штабу партії Олег Лаврик звернувся до ЦВК і до міністра МВС Арсена Авакова. Він заявив, що на 94 окрузі йде підготовка до фальсифікацій, а окружна виборча комісія замінила представників партії невідомими людьми.

«Горезвісний «округ Кононенка», де він і зараз є кандидатом. ОВК незаконно замінила 182 членів ДВК (серед них 34 голів, заступників і секретарів) від партії «Самопоміч». Вибори почалися, а від нас на дільницях працюють невідомі нам люди. Це відвертий злочин і підготовка до фальсифікацій», — заявив Лаврик.

Голова партії Андрій Садовий теж написав, що на окрузі готуються фальсифікації.