Федина: «Європейська солідарність» буде в опозиції, однак за жодних умов не співпрацюватиме з «Опозиційною платформою — За життя»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Українська співачка та пʼятий номер у списку партії «Європейська cолідарність» Софія Федина в коментарі кореспонденту theБабеля розповіла про те, що попри перебування партії в опозиції співпраці з «Опозиційною платформою — За життя» не буде.

«Між нами співпраці 100% не буде. Тому що ми точно знаємо, в якому ракурсі вони будуть працювати. В нашому випадку ми не будемо займати позицію, мовляв, ми в опозиції і ми проти. Ми будемо і голосувати з коаліцією, яка буде. Якщо це будуть проукраїнські закони, якщо вони будуть в інтересах держави», — розповіла кандидатка в депутатки.

Також Федина розповіла про найближчі плани партії. Зокрема, у грудні вони планують подати заявку на план дій щодо членства в НАТО та зайнятися інформаційною політикою та стратегією інформаційної безпеки.

«Є конкретний напрацьований законопроєкт, який будемо подавати, щодо визнання депортації 750 тисяч українців злочином проти українського народу», — сказала Федина.

Йдеться про депортацію українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, південного Підляшшя, Любачівщини і Західної Бойківщини у 1944—1951 роках.