Активісти в Гонконзі вимагали справедливого розслідування проти затриманих демонстрантів. В них почали стріляти гумовими кулями

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Правоохоронці в Гонконзі застосували проти активістів сльозогінний газ і гумові кулі після того, як безуспішно намагалися переконати демонстрантів розійтися. Про це повідомляє The New York Times.

Сотні тисяч людей вийшли на антиурядову акцію. Поліція застосувала до них сльозогінний газ і гумові кулі через те, що активісти оточили офіс центральної влади Китаю, а також зіпсували державний герб країни чорною фарбою.

Що сталося?

Протести в Гонконзі почалися в середині червня. Місцеві виступали проти закону про екстрадицію осіб, підозрюваних у порушенні закону, у материковий Китай. У найбільшій акції протесту брали участь майже два мільйони людей. Критики законопроєкту вважали, що він може бути використаний для передачі в руки китайського правосуддя дисидентів і несправедливо переслідуваних людей.

Під час однієї з акцій протестувальники прорвалися в будівлю парламенту. Вони захопили залу засідань і вивісили британський колоніальний прапор, після чого влада відкликала законопроєкт і вибачилася перед людьми.

Декого з активістів затримали.