Екзит-пол ТСН: До парламенту проходять пʼять партій

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

На позачергових парламентських виборах до Верховної Ради 21 липня за партійними списками 5%-й барʼєр долають пʼять політичних сил. Про це йдеться в опитуванні на замовлення ТСН дослідницьких компаній KantAr TNS та INFO SAPIENS станом на 18:00.

Таким чином, за «Слугу народу» проголосували 44,4%, за «Опозиційну платформу — За життя» — 12,5%, за «Європейську солідарність» — 8,5%, за партію «Батьківщина» — 7,7%, «Голос» — 6%.

Згідно з отриманими даними, до парламенту України не проходять «Сила і честь» Ігоря Смешка (3,9%), «Опозиційний блок» (3%), Радикальна партія Олега Ляшка (2,9%), Партія Шарія (2,8%), ВО «Свобода» (2,5%), «Українська стратегія Гройсмана» (2%).

  • За «Слугу народу» проголосували 43,9%, за «Опозиційну платформу — За життя» — 11,5%, за «Європейську солідарність» — 8,9%, за партію «Батьківщина» — 7,6%, «Голос» — 6,3%. Про це свідчать дані Національного екзит-полу, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, Київським міжнародним інститутом соціології та Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.
  • Нагадаємо, 21 липня в Україні проходять позачергові вибори у Верховну Раду. theБабель веде онлайн-трансляцію виборів до парламенту.