Остаточний екзит-пол: «Слуга народу», «Опозиційна платформа», «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос» проходять у Раду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

За партію «Слуга народу» проголосували 44,2%, «Опозиційну платформу — За життя" — 11,4%, «Європейську солідарність» — 8,8%, «Батьківщину» — 7,4%, «Голос» — 6,5%. Про це свідчать остаточні дані Національного екзит-полу, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, Київським міжнародним інститутом соціології та Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

Партію «Сила і честь» Ігоря Смешка підтримали 4,3% опитаних, «Опозиційний блок» — 3,3%, Партію Шарія — 3,1%, Радикальну партію Олега Ляшка — 2,8%, «Українську стратегію Гройсмана» — 2,2%, Всеукраїнське обʼєднання «Свобола» — 2,1%. Усі інші партії набрали менше від одного відсотка голосів.

Опитування проводили методом «таємного голосування». Респондент сам заповнював паперову анкету і вкидав її в скриньку з логотипом Національного екзит-полу. Усього було опитано 13 тис. респондентів. Статистична похибка вибірки з урахуванням дизайн-ефекту не перевищувала 1,3%.

Національний екзит-пол під час парламентських виборів — 2019 відбувся за фінансової підтримки міжнародних донорів: програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США із міжнародного розвитку (USAID), представництва Європейського Союзу в Україні, міжнародного фонду «Відродження», посольства Канади в Україні.