Навколо світу за 280 днів: харківський тревел-блогер встановив три рекорди України

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Мандрівник Артемій Сурін став першим українцем, що пройшов та обʼїхав шість континентів без авіаперельотів за 280 днів, відвідавши 41 країну і перетнувши всі меридіани планети. Сурін став першим в історії України, хто обʼїхав навколо світу за канонами Лондонського Королівського географічного товариства. Про це йдеться на сторінці Книги рекордів України в Facebook.

Масштабна подорож під назвою Big Circle тривала з 14 жовтня 2018 року. Загалом Сурін подолав понад 100 тисяч кілометрів сушею, річками, морями та океанами в безперервному шляху, не втрачаючи контакту з поверхнею Землі.

Кожен з континентів був знятий українським мандрівником на відео з використанням дрона.

«Українець Artemy Surin в Одесі щойно встановив три Рекорди України в категорії «Подорожі», подолавши понад 100 тис. км за 290 днів не відриваючись від землі, знімаючи все відеодроном і репрезентуючи Україну та запрошуючи усіх до співпраці з Україною . Вітаємо нового рекордсмена», — йдеться в повідомленні.

Також повідомляють, що під час свого Big Circle Артемій Сурін став першим українцем — членом почесного всесвітнього співтовариства мандрівників The Explorers Club від Yacht Club de Monaco, яке обʼєднує видатних сучасних дослідників та мандрівників. Він зумів подолати цілу низку візових та бюрократичних труднощі.