ГПУ: Одне з підприємств «Укроборонпрому» привласнило понад $6 млн під час купівлі підвісної системи раннього виявлення

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Під час купівлі підвісної системи раннього виявлення для Державної прикордонної служби одне з підприємств концерну ДП «Укроборонпром» привласнило понад $6 млн. Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури.

«Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння грошовими коштами в сумі $6 739 213 при укладанні іноземною компанією зовнішньоекономічного контракту з одним із підприємств концерну ДП «Укроборонпром» із постачання Державній прикордонній службі України підвісної системи раннього виявлення», — йдеться в повідомленні.

За цим фактом прокурори Головної військової прокуратури з оперативним супроводом Департаменту контррозвідки Служби безпеки та за участі працівників Центру спеціальних операцій «А» СБУ проводять обшуки в Кабінеті міністрів, Державній прикордонній службі, Державній фіскальній службі та на держпідприємстві «Спецтехноекспорт». Там правоохоронці шукають оригінали документів та інші предмети, що можуть довести вину у привласненні грошей.