Суд відпустив ексголову Запорізької ОДА Бриля під особисте зобовʼязання

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Соломʼянський районний суд Києва відпустив колишнього голову Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля під особисте зобовʼязання, про що й просили правоохоронці. Також на нього поклали майже всі обовʼязки, крім електронного браслета.

Про це повідомляє журналіст Олег Новіков.

  • 9 липня колишньому очільнику Запорізької обласної державної адміністрації оголосили підозру в декларуванні недостовірних даних.
  • Слідство встановило, що колишній чиновник у деклараціях за 2016 і 2017 роки не задекларував доходи на суму близько 35 млн грн і 8 млн грн відповідно, а декларацію 2015 року взагалі не подавав. Серед незадекларованого в 2016—2017 роках майна — нерухомість, авто, прибутки, корпоративні права.
  • Головного редактора «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського залишили під вартою до 19 вересня без визначення застави. Таке рішення колегії суддів Подільського районного суду Києва оголосила суддя Олена Павленко. Прокуратура просила суд на 60 днів продовжити утримання під вартою Вишинського. Адвокати підсудного просили відпустити його під особисте зобовʼязання.