Зеленський доручив Кабміну розвивати Карпатський регіон

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів затвердити програму розвитку регіону українських Карпат. Про це йдеться у відповідному указі.

«Затвердити у двомісячний строк Державну програму розвитку регіону українських Карпат на 2020—2022 роки з урахуванням Концепції розвитку гірських територій українських Карпат», — йдеться в указі. Крім того, Зеленський доручив уряду передбачити у законопроєкті про державний бюджет необхідні для реалізації цієї програми кошти.

  • У неділю Зеленський розповів, кого хоче бачити на посаді премʼєр-міністра. Ця людина, на його думку, має бути професійним економістом та не бути політиком.
  • Пізніше кандидат у депутати Верховної Ради від «Слуги народу» Давид Арахамія допустив призначення премʼєр-міністром секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександра Данилюка, глави НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва або виконавчого директора «Нафтогазу» Юрія Вітренка.
  • Пізніше theБабелю з власних джерел стало відомо, що консультації щодо посади майбутнього премʼєр-міністра ведуться із заступником виконавчого директора Міжнародного валютного фонду Владиславом Рашкованом, Андрієм Коболєвим, Юрієм Вітренком і заступником голови Офісу президента з економічних питань Андрієм Гончаруком.