Пожежа на траулері «Іван Голубець»: корабель затонув, загинули двоє моряків

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Український океанський траулер «Іван Голубець», на якому сталася пожежа біля берегів Мавританії, затонув вночі 22 липня. Також підтверджена смерть двох членів екіпажу.

Про це у Facebook повідомив колишній представник президента в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

«Судно затонуло вчора вночі, в океані на глибині 35 метрів, і вже маємо підтвердження загибелі двох рибалок. Капітан судна, кримчанин Сергій Тимченко, був у рейсі з українськими документами. Незрозумілі маневри судна перед інцидентом, відключення АІС [Автоматична ідентифікаційна система] і дивні дії команди під час спроб порятунку корабля вже дозволяють фахівцям припустити, що в трюмах злощасного судна було щось цікаве, крім власне риби. Щось таке, що краще нікому не показувати», — написав він.

За словами Бабіна, корабель був у власності української держкомпанії та під управлінням «латвійського бізнесмена українського походження». Цей нюанс він назвав «виведенням держресурсу наліво», що дозволило експлуатувати корабель до повного спрацювання.

«Причому експлуатацію у плідній співпраці з Російським морським регістром, РМРС (з літер цієї абревіатури легко скласти і ФСБ, і СВР, і ГРУ РФ), та вкрай імовірно не лише з питань рибальства», — додав він.