Гройсман, Добкіни та Кононенко. Які ще депутати не проходять у Раду?

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Згідно з результатами виборів, до Верховної Ради IX скликання не пройде багато відомих народних депутатів, до яких українці вже встигли звикнути.

За даними на сайті Центральної виборчої комісії, серед тих, хто не проходить — чинний премʼєр-міністр Володимир Гройсман (його партія не подолала барʼєр 5%), лідер Радикальної партії Олег Ляшко і його колишній однопартієць Ігор Мосійчук, заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд. Також не потрапляють до парламенту нардепи Олег Березюк від партії «Самопоміч», Ігор Луценко від партії «Батьківщина», мажоритарник Андрій Іллєнко (депутат від «Свободи»), соратник Петра Порошенко та експерший заступник глави фракції БПП Ігор Кононенко, депутати від «Народного фронту» Тетяна Чорновол, Андрій Тетерук і Сергій Пашинський (йшов від округу 64 в селі Зірне Рівненської області).

У парламенті IX скликання не буде Борислава Берези (позафракційний), Євгена Рибчинського від «Батьківщини», Дмитра Святаша з «Опоблоку», Ярослава Москаленка («Воля народу»), Олександра Третьякова (позафракційний), Олександра Грановського (колишній депутат від БПП), братів Михайла і Дмитра Добкіна від «Опозиційного блоку», нардепів-націоналістів Андрія Білецького, Дмитра Яроша та Руслана Кошулинського.

Також не буде в Раді Надії Савченко, яка проходить у справі про підготовку терактів, нардепа Євгена Дейдея від «Народного фронту», ексдепутата від БПП Мустафи Найема, а ще депутатів від «Самопомочі» Єгора Соболєва, Семена Семенченка, Олени Сотник та Юхима Звягільського, який подолав шлях від «Комуністичної партії» до «Опоблоку». Звягільський був депутатом парламенту з 1990 року.