Вночі: у «Слузі народу» виключили амністію для бойовиків, США створили коаліцію в Ормузькій протоці, Роналду уникнув звинувачень у зґвалтуванні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У «Слузі народу» виключили амністію для бойовиків «ЛДНР»

Лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков виключив амністію для бойовиків «ЛДНР», причетних до злочинів на Донбасі. «Якщо ми говоримо про амністію для бойовиків — людей, які замішані у військових злочинах, я думаю, що іншого варіанту бути не може, ніякі амністії в даному плані не поширюються ні в Україні, ні за кордоном», — сказав Разумков в ефірі телеканалу ICTV.

США створили коаліцію для патрулювання Ормузької протоки

Сполучені Штати створили коаліцію з патрулювання Ормузської протоки, в якій братимуть участь країни зі всього світу. Про це повідомив держсекретар США Майкл Помпео.

За його словами, учасники коаліції патрулюватимуть протоку, щоб тримати морські шляхи в цьому регіоні відкритими. Помпео також зазначив, що Вашингтон хоче не війни з Іраном, а щоб Тегеран змінив свою поведінку. «Ми просто хочемо, щоб вони припинили займатися терористичною діяльністю по всьому світу. Вони не можуть продовжувати будувати свою програму ядерної зброї», — додав Помпео.

Ситуація в регіоні загострилася після низки нападів на нафтові танкери в Оманській затоці. США поклали відповідальність за ці інциденти на Іран.

Роналду уникнув звинувачень у справі про зґвалтування

Футболіст «Ювентуса» і збірної Португалії Кріштіану Роналду не буде притягнутий до кримінальної відповідальності у справі про зґвалтування американки Кетрін Майорги. У заяві обвинувача Стіва Вольфскіна йдеться, що на підставі матеріалів справи висунуті проти Роналду звинувачення не можуть бути доведені «поза розумним сумнівом». На початку червня суд вже припинив розгляд позову Майорги щодо Роналду.

Apple купує патенти Intel на 5G-модеми

Apple веде переговори з Intel про покупку бізнесу з виробництва модемів для смартфонів. Сума можливої угоди оцінюється приблизно в $1 млрд.

Угода може бути укладена вже наступного тижня, якщо переговори не зірвуться. Джерела стверджують, що сторони обговорюють можливу угоду вже близько року. Вважається, що Apple отримає доступ до багаторічних інженерних розробок Intel, що заощадить компанії роки, необхідні для створення власних чипів.