ЦВК почала приймати протоколи з мокрими печатками

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Центральна виборча комісія (ЦВК) у вівторок, 23 липня, почала приймати оригінали протоколів про підсумки голосування на позачергових виборах до Верховної Ради. Про це повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук на початку засідання.

«ЦВК на своєму засідання розглядає та приймає окремо протоколи окружних виборчих комісій про підсумки голосування в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та протоколи ОВК про підсумки голосування в одномандатному окрузі. Відповідно, кожна окружна виборча комісія зобовʼязана доставити до ЦВК два протоколи», — зазначила на початку засідання Тетяна Сліпачук.

Першою протоколи з мокрими печатками на засіданні ЦВК подала окружна виборча комісія 45 округу з смт. Очеретине на Донеччині. До списку виборців цього округу включено 44 134 особи, участь у голосуванні взяли 15 383 виборці, які найбільше голосів віддали за партію «Опозиційна платформа — За життя» (49,37%). Друге місце за кількістю голосів посіла партія «Слуга народу» (17,25%), третє — «Опозиційний блок» (15,35%).

Наступними протоколи про підсумки голосування зачитають ОВК округів № 37 з Дніпропетровщини, № 51 з Донеччини, з округу№ 146 у Полтавській області та з округу № 213 у Києві.

Комісія прийматиме протоколи без перерв.