«Слуга народу» заявляє про затягування процесу внесення даних в електронну систему ЦВК

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У партії «Слуга народу» заявили, що в семи виборчих округах комісії затягують процес підрахунку голосів. Про це повідомляє пресслужба партії.

Згідно з заявою, там часто оголошують технічні перерви для уточнення питань, через що гальмується процес внесення даних протоколів в електронну систему ЦВК.

За інформацією центрального штабу партії, порушення в ОВК щодо прийому протоколів відбуваються у 81 окрузі Запорізької області, 86 і 89 округах в Івано-Франківській області, 119 і 121 округах у Львівській області, у 148 окрузі на Полтавщині, 206 і 207 округах Чернігівщини.

«У низці округів ми намагаємось захистити результати. Поки що вони ведуться в площині окружних виборчих комісій. Чому так відбувається? Ми проводили паралельний підрахунок голосів, але в деяких округах бачимо як наші дані відрізняються від даних ОВК. Саме тому є підстави вважати, що опонентами застосовується технологія «уточнення», яка на сьогодні ключова» — заявив голова виборчого штабу партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

Голова виборчого штабу пояснив, що ця технологія дає можливість ОВК вносити уточнення у протоколи, що не тільки затягує процес підрахунку голосів, але й може викривити результати виборів щодо окремих кандидатів.

«Зараз ми намагаємося виявляти такі випадки і блокувати їх. В іншому разі ми оскаржуватимемо результати виборів на окремих округах у суді», — зауважив Корнієнко.