«Слуга народу» підбиратиме кандидатів до Кабміну за ефективністю, а не за старим принципом квот

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президентська партія «Слуга народу», яка утворює парламентську більшість у Верховній Раді, буде підбирати кандидатів на посади в комітети і Кабінет міністрів за ефективністю, а не за партійним принципом. Партія не буде керуватися квотами, як було раніше.

Про це в інтервʼю РБК-Україна розповів голова партії Дмитро Разумков.

«Ми насамперед хотіли б там бачити людей не за партійним принципом, а людей за ефективністю. І підбирати такі кандидатури будемо саме за принципом ефективності їх на тих чи інших посадах», — сказав він, додавши, що «повинен бути принцип професіоналізму».

Разумков сказав, що деякі з партійного списку потраплять в органи центральної влади і, можливо, в Кабінет міністрів. Проте він не уточнив кількість таких людей.

«У нас на кожну позицію є як мінімум дві кандидатури, які можуть розглядати. Зараз сказати, що це буде пʼять чи десять людей, буде неправильно. Плюс, якщо ми говоримо про Кабінет міністрів, то зрозуміло, що це буде консолідована робота Офісу президента, Верховної Ради та майбутнього Кабміну», — сказав Разумков.

Зазначимо, що раніше кандидатів на посади міністрів висували голови фракцій, які входили в коаліцію, і подавали на затвердження Верховній Раді. «Квоти» на міністрів прописували в коаліційній угоді.