«Дорогу Бекіров не переживе». Справу тяжкохворого кримськотатарського активіста направили до Красноперекопська

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Суддя підконтрольного Росії Центрального районного суду Сімферополя Олександр Вороний передав кримінальну справу кримськотатарського активіста Едема Бекірова в Красноперекопський районний суд Криму. Про це написав у Facebook адвокат Бекірова Олексій Ладін.

«Аргумент судді такий: справу повинні розглядати в Красноперекопську, оскільки саме в тому районі працівники ФСБ виявили схованку з боєприпасами та вибухівкою, у зберіганні яких звинувачують Бекірова. Питання територіальної підсудності принципове, оскільки неправильне визначення підсудності безпосередньо загрожує здоровʼю і життю мого підзахисного», — написав Ладін.

Адвокат зазначає, що етап із СІЗО до суду довжиною 123 кілометри, влітку, в автозаку, розбитими дорогами Північного Криму Едем Бекіров не переживе. Також він додав, що в самому Красноперекопську немає ізолятора тимчасового тримання — найближчий в Армянську, а це ще 20 додаткових кілометрів дороги.

«Крім того, є інформація про те, що ІТТ Армянська перебуває на ремонті, в звʼязку з чим не зрозуміло, де будуть тримати Бекірова на період суду в Красноперекопську», — зазначає Олексій Ладін.

Сам Бекіров у розмові з адвокатом заявив, що в разі, якщо кримінальну справу розглядатимуть у Красноперекопську, він відмовиться виходити з камери СІЗО.