Поліція посилила безпеку біля окружкому на Луганщині, де балотувався брат Медведчука

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У місті Щастя (Луганська область) поліція посилила заходи безпеки біля окружної виборчої комісії № 105, де заявили про порушення виборчого законодавства. Про це у Facebook повідомила спікер поліції Луганської області Тетяна Погукай.

Вона пояснила, що до Новоайдарівського відділу поліції звернувся член окружкому, який повідомив про можливе порушення законодавства з боку голови комісії. За його словами, на сайті ЦВК вже є результати підрахунку 100% голосів на всіх шести виборчих дільницях, розташованих в окрузі № 105, та встановлено результати виборів. Проте опрацювання протоколів за результатами голосування нібито не проводилось.

Поліція зареєструвала провадження, зараз комісія проводить перерахунок голосів. «Поліцією було прийнято рішення про посилення заходів публічної безпеки поблизу окружної виборчої комісії. На охорону громадського порядку та безпеки задіяно 45 поліцейських», — додала Погукай.

За даними Центральної виборчої комісії після обробки 100% протоколів, на цьому окрузі перемогла кандидатка від «Опозиційного блоку» Вікторія Гриб, за яку проголосували 39,58% виборців. За її основного конкурента — висуванця від «Опозиційної платформи — За життя» Сергія Медведчука (брат голови політради цієї партії Віктора Медведчука) — віддали голоси 31,7%.