Уряд встановив вартість індивідуальних автономерів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Кабінет міністрів визначив вартість індивідуальних автомобільних номерів. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 24 липня. Про це пише «РБК-Україна».

Зокрема, на засіданні Кабмін схвалив проєкт постанови «Про внесення змін до постанов Кабінету міністрів України від 4 червня 2007 p. № 795 і від 30 серпня 2007 р. № 1076».

У пояснювальній записці зазначається, що зараз можливість офіційно придбати номерний знак з бажаною комбінацією обмежена — передбачена доплата лише за 18 номерних знаків, які мають комбінацію з чотирьох однакових цифр (1111, 2222) і в межах від 0001 до 0009. Інші номери видаються в простій послідовності за звичайною вартістю.

«Така ситуація створює умови для корупційних проявів, повʼязаних з наданням привілеїв у видачі номерних знаків, на які є підвищений попит, але які не входять до зазначеного переліку номерних знаків», — йдеться у пояснювальній записці.

Так, для номерів із зазначеною комбінацією цифр встановлена наступна вартість: з 4 однакові цифри — 30 тис. грн; послідовні комбінації цифр від 0001 до 0009 — 30 тис. грн; з 4 цифр, 3 з яких однакові та йдуть підряд — 10 тис. грн; з двох послідовних пар однакових цифр — 10 тис. грн; з послідовних цифр 0123 або 1234 — 10 тис. грн; з 4 цифр, що починаються з двох нулів, а наступні дві цифри неоднакові — 8 тис. грн; з 4 цифр, з яких три однакові, але стоять не підряд, — 4 тис. грн; з 4 цифр, з яких однакові перша і третя або перша і четверта, а також друга і третя — 4 тис. грн.

Даний проєкт передбачає розширити перелік платних номерних знаків, які мають підвищений попит серед автовласників, і закріпити нормативно їхні ринкові ціни, а також збільшити вартість 18 комбінацій номерних знаків щонайменше утричі. Такі зміни забезпечать додаткове наповнення бюджету, створять зрозумілий та можливий механізм обрання номерного знака серед тих, які мають підвищений попит.