На аукціоні в США пару рідкісних кросівок Nike продали майже за $450 тис.

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На аукціоні Sothebyʼs у Нью-Йорку за $437,5 тис. продали пару кросівок Nike, яку створив співзасновник компанії Білл Бауерман, пише ВВС.

Ці кросівки стали однією з сотні пар рідкісного взуття, які продавали під час цього аукціону. Усю сотню викупив канадський колекціонер Майлз Надаль. За 99 інших пар канадець заплатив усього $850 тис.

Спочатку очікували, що пару кросівок Nike Waffle Racing Flat Moon Shoe 1972 року продадуть за $160 тис. Як пише видання, вказану серію Бауерман розробив для бігунів на Олімпійських іграх 1972 року. Всього було створено 12 пар.

Фото з сайту Sotheby's

Серед решти пар — Nike Mags, прославлені у фільмі «Назад у майбутнє-2» завдяки автоматичній шнурівці — технології, яку компанія представила на ринку лише три десятиліття потому.

Ще однією зіркою аукціону стали кросівки Jetter Air Air Jordan 11, створені на честь виходу на пенсію зірки бейсбольної команди «Нью-Йорк Янкі» Дерека Джетера в 2017 році. Найбільш привабливим лотом фахівці вважали пару фірмових кросівок Converse, яку взував Майкл Джордан у фіналі олімпійського турніру з баскетболу 1984 року. За них планували виручити понад $190 тис.